Topics/Knowledge Base/Email

How to: Configure Hover email in Apple Mail (Mavericks, 3.5 and 4.1, using IMAP)

Tyson Acker
posted this on April 5, 2012, 06:13

This section will guide you through configuring your Hover email in Apple Mail OS X Mavericks using IMAP.

 

To configure Apple Mail, please complete the following steps:

  

1.) Open "Mail" and the screen below will appear.

Setup_1.png

 

 

2.) Select "Add Other Mail Account..."

Setup_2.1.png

 

 

 

3.) Click "Continue"

Setup_2.2.png

 

 

4.) Enter the following:

 

Full Name : Enter your first name and last name (Ex. John Smith)

Email Address : Enter the Hover email address you are trying to setup

Password : Enter your Hover email password 

Setup_3.png

Click "Create"

 

5.) Enter the following Incoming Mail Server settings:

Account Type : Select IMAP from the options (POP3 is also supported by our mail server, however we recommend IMAP)
Description: enter your email address

Incoming Mail Server :  mail.hover.com
User Name : Enter your Hover email address
Password :  Enter your Hover email password

Setup_5.1.png

Click "Next"

 

6.) Enter the appropriate port number. 143 is the default.

Use 993 if SSL is enabled or 143 if SSL is disabled. (Note, SSL is optional)

Setup_6.1.png

 

Click "Next"

 

7.) Enter the following Outgoing Mail Server settings:

Outgoing Mail Server : mail.hover.com
User Name : Enter your Hover email address
Password :  Enter your Hover email password

(Note: While Apple Mail says these fields are optional, you must enter the information in order to be able to SEND any emails.)

 

Setup_8.1.png

 

8.) You're finished! 

 

Setup_9.1.png

 

 9.) Note:

If you need to re-enter any of the information (like if you were to update your Hover email password), simply select  "Mail" in the menu bar, and then select "Preferences"

 

 ----------------------------------------------

 

This section will guide you through configuring your Hover email in Apple Mail version 3.5 or 4.1 using IMAP.

Please note: do not setup the email account through "System Preferences."  The account should be setup in Apple Mail.   

To configure Apple Mail, please complete the following steps:

  1. Click on the Mail menu and select Preferences.

  2. Click on the plus sign to add a new account.

  3. Enter the following:

    Full Name: enter your name as you want it to appear on outgoing messages
    Email Address: enter your Hover email address
    Password:  enter your Hover email password



    Click Continue.
  4. Enter the following Incoming Mail Server settings:

    Account Type: select IMAP from the list  (POP3 is also supported by our mail server, however we recommend IMAP)
    Description: enter your email address

    Incoming Mail Server:  mail.hover.com
    User Name: enter your email address
    Password:  enter your Hover email password



    Click Continue.
  5. Enter the following Outgoing Mail Server settings:

    Description: Hover Outgoing Server
    Outgoing Mail Server: mail.hover.com

    Put a check next to "Use only this server."

    Put a check next to "Use Authentication" then enter your email address as the User Name and enter your password.



    Click Continue.

    If Apple Mail hangs while verifying the settings then you can click Cancel then click Continue to proceed.
  6. Click Create.
     
  7. The account configuration is complete.  You can close the Accounts window.


 

Comments

User photo
Glenn Sugden

The outgoing server information seems to be incorrect / incomplete.

Where are the full settings for the outgoing mail server (I.E. screenshots, from the "Edit SMTP Server List..." screen)?

June 17, 2012, 23:10
User photo
Tyson Acker
Hover Help Center

Step 5 in the tutorial shows our outgoing mail server settings.  If you set the option to use only our server, it shouldn't be necessary to manually edit the SMTP server list.  If you are configuring preferences manually, here is a tutorial with raw server settings:  http://help.hover.com/entries/21188903-email-server-settings

June 18, 2012, 07:44
User photo
Rolf Theil

Thanks a lot. I've tried again on Apple Mail, but just before I'm finished, I'm told that «mail.hover.com» rejects my password. I'm quite sure I've written the password correctly.

June 27, 2012, 16:00
User photo
sylrachelquinn

Having the same problem as Rolf Theil....does he know why this is happening?

July 13, 2012, 20:53
User photo
Tyson Acker
Hover Help Center

I suggest resetting your email password then contact customer service if that doesn't do the trick.  Click here for a tutorial on how to change an email password in Hover.

July 16, 2012, 07:57
User photo
Chris Wells
I've been using pop3 with netidentity/hover etc and am currently trying to set up mac mail but this time using imap. It's rejecting my password under imap but accepts it under pop3. Is there a change I need to make anywhere else to be able to use imap?
August 3, 2012, 16:04
User photo
Janice Johnson
Hover Help Center

Hi Chris - thanks for the comment.  I have sent a reply to your support ticket.  Your email should be working again now.

August 3, 2012, 16:26
User photo
Michael Zoradi

Trying to setup with IMAP as well and Hover keeps rejecting my password.  It says I can set it up insecurely but I definitely don't want this.  

Hover Help Center, is it possible to fix this?  Thanks!

August 6, 2012, 19:42
User photo
Tyson Acker
Hover Help Center

Hi Michael - I checked your email accounts and it looks like IMAP is enabled.  Here are a couple of things to keep in mind:

- the user name to log into our mail server needs to be entered as your full email address.  The mail program might be truncating the @yourdomainname.com portion of your email address.  This would cause an authentication error.

- to make sure you have the correct password, try logging into webmail at https://mail.hover.com  If you can't log into webmail, try changing your email password.  Instructions can be found here:  http://help.hover.com/entries/21262082-how-to-change-your-email-pas...

- a secure connection using SSL requires ports 993 and 465 to be open.  If you are behind a firewall, make sure it isn't blocking these ports.  This could cause the mail app to only allow you to set up without using SSL.  If you aren't sure, your Internet provider may be able to help you troubleshoot for port blocks.

I hope these suggestions fix this for you.  Don't hesitate to open a support ticket if you are still stuck.

August 7, 2012, 10:24
User photo
Karen Thompson
I have spent a lot of time trying to set up my email, which is hosted through another service (acornhost.com). My passwords are consistently rejected, and I am certain they work through webmail. I have recently upgraded to Mountain Lion. I am unable to resolve this through the host, from whose perspective, everything looks okay. I will post a question elsewhere - if there is another topic that is more appropriate, but seeing that you have issues with emails that are set up through hover hosts - I thought I would post a note here.
September 16, 2012, 17:49
User photo
Tyson Acker
Hover Help Center

Hi Karen - your email log in issue would not be related to your domain name being registered through Hover.  If your email is with a third party, the sign in is being managed by your Mail program and your email host's mail server.

I have heard reports of people having general problems sending/receiving email after upgrading to to Mountain Lion.  These links might help:

http://support.apple.com/kb/TS4363

http://www.macworld.com/article/1168016/bugs_and_fixes_troubleshoot... (look under Mail replies from wrong address)

Your email host may have more suggestions on how to troubleshoot this issue, or they could go through your email server settings to check whether the Mountain Lion upgrade clobbered any settings.

September 17, 2012, 08:56
User photo
Kederli Lahmacun

Hi,

I configured Hover email in Apple Mail. I also sent some mails to my friends but I couldn't get any mails from them. They sent mails to my Hover email but no one came. My mail type is Classic.

Could you inform me about that?

 

Best Regards

February 16, 2013, 18:26
User photo
Rob Lake
Hover Help Center

Hi Kederli,

It looks like the problem was that your DNS wasn't properly set up for you to receive email, however, I can see Joel was able to get that sorted out for you last night, and your email should be coming through now.  :)

February 17, 2013, 14:22
User photo
Bruce McLaughlin

I just set up my hover mail in Apple Mail as POP mail and it is working fine. I have several different email accounts and several different devices and it's always a little bit tricky to get everything to work together the way I want. The one feature I would like to see with Hover POP is to have my outgoing email automatically saved to hover webmail. That way other devices that check using IMAP can see the mail I sent from my Mac. Is there any way to make mail.hover.com automatically save sent POP mail?

April 10, 2013, 14:44
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

That can only be done if you're using IMAP, Bruce. There's no way to do that with POP.

April 12, 2013, 13:42
User photo
Mark Errett

If I have setup my Mail on my mac to use IMAP, should sent mails also sync to the webmail portal for viewing? Currently it shows no messages in Webmail so not sure that messages are actually sending. Sending a test message seems to have worked but my Mail also stated that is has had trouble connecting to the server so have turned SSL off which seems to have fixed the problem.

June 3, 2013, 10:10
User photo
Brennan Valenzuela
Hover Help Center

Hi Mark, are you referring to Mac Mail? If so, I believe there is an issue with Mac Mail which does not use the "sent" folder on our server to store sent messages even though you have configured for IMAP. Mac Mail will store the sent messages locally. Can you try the following?

- Click on your "Sent" folder

- From the Menu bar, click "Mailbox"

- Select "Use This Mailbox For" and then select "Sent"

This should tell Mac Mail to use the "Sent" folder on our server to store your sent messages.

June 3, 2013, 15:08
User photo
Mark Errett

Hi Brennan,

Thanks for your reply. It seems that Mac Mail does use the Sent folder but when check through Hover webmail there's a secondary Sent folder that's been created and that's where they end up. Everything seems to be working now though.

June 4, 2013, 07:34
User photo
Sarah Heron

Hi

I cannot set up my Hover email in Mac Mail - same problem of password or username not being recognised - have changed password in Hover, but still not working. Can you advise.

S

June 11, 2013, 16:42
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

Sarah, there are two passwords you can change in Hover, the control panel login and the email password. Double-check that it was actually the email password (under the Email tab in the control panel) rather than the general login password (which is under Settings in the control panel) that you changed.

June 11, 2013, 17:22
User photo
Sarah Heron

Hi Andrew

I have just done this but it is still not working - keeps saying hover server offline

June 11, 2013, 17:38
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

Using the instructions at https://help.hover.com/entries/21262082-How-to-Change-your-email-pa... ? Our servers are definitely not offline.

June 11, 2013, 18:27
User photo
Tom Waring

Hi Andrew,

I am suffering the same problem - the outgoing mail server (SMTP) is listed as "mail.hover.com (Offline)" with no other choices / options available. I have gone in and re-set the password to no avail. Any thoughts? (Note: we have 3 new iMacs in 3 locations for my wife and I am trying to configure them all the same so she can receive her mail from any of the 3 iMacs. The first one I set up works, but the second one has this Offline issue).

Thanks,

Tom

June 17, 2013, 21:07
User photo
Brennan Valenzuela
Hover Help Center

Hi Tom, I see you have an open help request with Alistair. We're taking a look at it right now, so you'll hear a response from us very soon.

June 18, 2013, 12:22
User photo
Alex Oates

Hi, I have tried to set up email with Apple Mail, but I keep getting this message;

"The IMAP server “mail.hover.com” rejected the password for user “mail”"

Can you help?

Thanks, Alex

July 11, 2013, 07:47
User photo
Brennan Valenzuela
Hover Help Center

Hi Alex, under the Incoming Mail Server screen, do you have your email address entered as the "username?" Also, can you re-type your password into the set-up just in case there was a typo? Sometimes a space after the password can throw things off. If you're still experiencing problems, shoot us an email or give us a call so we can help troubleshoot with you.

July 11, 2013, 12:36
User photo
Andrew O'Dell

I'm getting this error:

"The Trash mailbox could not be created on the mail server. The local “Deleted Messages (Work)” mailbox was created instead."

"Mail has changed your account’s Mailbox Behaviors preferences to use the local “Deleted Messages (Work)” mailbox."

Any ideas????

August 9, 2013, 07:48
User photo
Sam Coulombe
Hover Help Center

@Andrew, something may not have configured properly. Everything looks good on our side, I would remove the email address from Apple Mail, then re-add the address. If you need a hand, give us a shout tomorrow and one of our support staff will walk you through setup. 

August 11, 2013, 19:21
User photo
Simon Linsley

I can't seem to receive emails to my hover email, either through the webmail or on Apple Mail. I've followed the advice on these comments but no luck so far. I've just managed to get sending emails sorted again, but I don't know why this has become a problem now because I've never had this issue before...

Any help?

August 15, 2013, 05:52
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Hi Simon, we'll be happy to help. I'll be sending you an e-mail to your contact address so we can troubleshoot this together.

August 15, 2013, 11:38
User photo
jean legault

I've followed the steps above to set up my wife's email, and things are working but it takes a very very long time to connect to the server everytime an email is sent out.

My email account on the other hands connects within seconds of me sending an email.

 

September 25, 2013, 13:29
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Hi Jean, I'll send you an e-mail right away so we can get your e-mail working properly for you.

September 25, 2013, 13:46
User photo
Leonardo Salazar

Hello, suddenly I am having problems getting mail via the incoming server but do send ok via de outgoing server. What's wrong ? I have also requested help via a ticket but I am not getting any answer neither. Please help. Right now I am getting my mail forwarded to a secondary e-mail.. very irritating !

October 2, 2013, 09:41
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Hi Leonardo, sorry to hear that you've been having trouble with your e-mail! I'll send you a response so we can get it working as soon as possible.

October 2, 2013, 10:26
User photo
nicolas pescatore

Hi there,

Got a strange problem: i can receive and send from my Hover's email account from my Iphone but i can't from my MacBook, using Apple Mail.

And i have the same settings on both devices.

Here's the error message i have, it's in French :

"Le serveur a renvoyé l’erreur La connexion au serveur « mail.hover.com » sur le port 993 a expiré."

Can U help please?

Regards,

October 4, 2013, 04:25
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Hi Nicolas, I've just sent you an e-mail so we can work on getting your Hover e-mail working again. Please keep an eye on your inbox.

October 4, 2013, 08:55
User photo
Harald Ommang

I have the exact same problem as nicolas. Hover email works on iphones and Thunderbird from Windows, but as of about a week ago, I cannot connect to the hover account via Apple mail on an iMac and a MacBook.

 

Connection to mail.hover.com times out on port 993.

 

Best regards,

Harald

October 16, 2013, 13:43
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

Harald, are you using Avast! Antivirus by any chance? About a week ago they seem to have made an update to their Mail Shield which seems to be blocking mail.hover.com. If you are, you may need to disable that option to resolve the issue.

October 16, 2013, 13:52
User photo
Harald Ommang

Worked like a charm! Thanks.

Have you contacted Avast! about the issue?

October 16, 2013, 14:09
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

You're welcome.

We don't have a point of contact with Avast! (or other antivirus companies), but as their customer you're welcome to contact them for more information as to why they'd be blocking us or any other service you use that they may be blocking.

October 16, 2013, 17:21
User photo
Ann Crane

I am using Apple mail and have recently upgraded to the Mavericks operating system on my laptop and OS 7.0.3 on my iPhone.  I have been having lots of trouble the past few days trying to send mail, and now, receiving email.  Can you help?  Thanks!!

October 29, 2013, 20:04
User photo
Dustin Stark

I just bought the Classic Mail (5 mailboxes) tonight and I'm having the same issue has Ann. I've tested it on my iPhone and I can both send and received emails, but on my Mac mini I can only receive emails. When I try and send an email I receive an error. The one difference I know of is that in Apple Mail on the outgoing setup I only put mail.hover.com. I did not put in username or password, as it gave a warning saying that the information would be unencrypted, which I did not want to do. Plus, on outgoing username and password were optional.

 

Any help would be greatly appreciated. 

October 29, 2013, 23:43
User photo
Leonardo Salazar
I had a similar issue! Do you have installed Avast ? I solved the problem by stopping the Avast Anti Virus mail shield. If you have Avast try this, if not then you have a different problem that I had. Hope this helps. Leo
October 30, 2013, 09:29
User photo
Dustin Stark
No, I do not have Avast installed. I am using Mavericks.
October 30, 2013, 10:19
User photo
Leonardo Salazar
Ok, me Mavericks too... !
October 30, 2013, 10:35
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

The username and password actually are required for sending mail through Hover. Just be sure to use SSL and the username/password will be encrypted. If adding the username/password doesn't help, however, please do let us know.

October 30, 2013, 12:54
User photo
Max Nodwell

Hi everybody, I had some trouble with this same issue - my Hover email had hung on the send/receive of messages for a few days. A bit of a google search got me here. I'm not sure if it's related to Mavericks, but when I forced my outgoing SMTP mail server to use "Custom Port 465" everything started flowing again.

Hope that helps someone out there!

October 30, 2013, 17:28
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Thanks for the tip, Max!

October 31, 2013, 08:19
User photo
Mark Wood

I simply cannot configure my Hover email account (IMAP) on a brand new Retina MacBook Pro running Mavericks OS. It won't go online and times out. (My iCloud mail account works just fine)

I promise you, these things don't normally phase me - I have Hover mail successfully configured on an iMac, a MacPro, my wife's MacBook, an iPad and an iPhone.

I've tried every combination of SSL Port etc - no luck. There must be something funky going on with Mavericks or Hover - Help!!!

November 5, 2013, 18:31
User photo
Andrew Costen
Hover Help Center

Mark, it looks as though you've already managed to resolve the issue, from what I can see in our system, but let us know if you have any other questions.

November 6, 2013, 16:53
User photo
Daniel Nicholson

I'm also running Mavericks OS like Mark, but on a non-retina Macbook Air, and I seem to be having problems connecting as well. Both 993 and 465 seem to be throwing some sort of error. 

- 993 continues to ask me for my password (and I know it's right)
- 465 seems like it's connecting but times out eventually. I have to make any changes to the port number first and then close Apple Mail for it to save. Simply saving the new changes seems to keep trying 465.

November 6, 2013, 19:41
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Hi Daniel, we'll be sending you an e-mail right away to troubleshoot your Apple Mail. There are no compatibility issues with Hover and Apple Mail, so hopefully we can get this sorted out soon.

November 7, 2013, 08:52
User photo
Scott Gant

You need to update your How-To. You have to go into the SMTP server list, then edit how it connects, pull down a little menu in the dialog box and connect with password, then put in your hovermail user name and password. 

November 11, 2013, 10:15
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Thanks for the heads up, Scott. This tutorial should be correct for Apple Mail version 3.5 or 4.1, we'll look into this for you further.

November 11, 2013, 13:50
User photo
Michael Quinn

I figure I should add a comment in case someone else is spending the day trying to sort out the same problem I did.

The SMTP URL is mail.hover.com - not smtp.hover.com

Yeah I just spent a day trying to troubleshoot different ports and SSL settings. Turns out I'm an idiot.

November 11, 2013, 13:54
User photo
Douglas Van Fossen

Using Mail 7.0 with mavericks. No joy.

iPhone works fine with my hover account. Have followed at above direction. "mail cannot connect to account...." "enter password"......No joy. everything is correct and has been done at least three different times. see pic... guidance plez

November 19, 2013, 23:28
User photo
Michael Quinn

The first error on the list mentions Port 0 ??

Set up the custom port for the SMPT server as 465 with SSL.

(Pick a mailbox in Mail prefs, choose the Outgoing Mail Server SMTP, Edit SMTP Server List from the dropdown, go to Advanced for the account you are setting up.)

 

 

November 19, 2013, 23:51
User photo
Douglas Van Fossen

no joy....still doesnt work

 

November 20, 2013, 11:38
User photo
Henry Abey
Hover Help Center

Hi Douglas, I see you've sent us a support request. We'll be replying to that right away. 

November 20, 2013, 12:05
User photo
David Rubenstein

I seem to be having the same problem as everyone else here.  My mail was working fine for years and now it isn't connecting.  I've tried changing the ports (etc) that the other folks have.  Please help!!

January 18, 2014, 09:17
User photo
Joel Pais
Hover Help Center

Hey David, you'll be receiving a response from Richard in a little bit (via email).

January 18, 2014, 12:59
User photo
Ashton Williams

I have attempted to set up an account on Apple Mail numerous times and have checked and rechecked my email user name, password, and followed every tutorial listed in the above discussion and I am STILL unable to send OR receive any emails and constant receive messages stating "Cannot send message using the server mail.hover.com"... I am beyond frustrated at this point because I am unable to use a feature that I am paying for...

January 30, 2014, 20:59
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Ashton, I've sent you a quick email. Please feel free to respond so we can troubleshoot the issue.

January 31, 2014, 20:18
User photo
Rebecca Tilley

Hi, I have been having a lot of trouble with my Hover email.  I have entered all the info correctly as per the instruction above and sometimes it works fine... but often I will suddenly get an error message in Mail saying the password for this email account has been rejected.  It continues to tell me the password is incorrect when it definitely isn't.  I am using exactly the same password to log into the Webmail on hover.com with no troubles at all.  HOWEVER I am kind of concerned because in Webmail, my inbox is completely empty.  I sent a test email from another address to this address and it has not showed up in my Hover webmail.

 This is very worrying as this is my main work email!  please help me with this.

And I haven't yet been able to make this email work at all on my iPhone.

February 4, 2014, 03:30
User photo
Rebecca Tilley

Oh an extra note which may help - I can successfully send emails FROM my Hover address through Mail, but not receive them... and now the error message is stopping all completely.

On my iPhone, even though I followed your instructions exactly on your Configure For iPhone instruction page, at first it won't save as it says the username & password are incorrect... and then it lets me save but warns "this account may not be able to send or receive any messages".

February 4, 2014, 03:38
User photo
Rebecca Tilley

Please contact me ASAP to fix this - on my secondary email address tilleysong@gmail.com as it seems I won't be able to receive emails to my Hover account...

February 4, 2014, 03:42
User photo
Daniel Nicholson

Hey everyone, I just want to let you all know what my problem was (as it may be affecting you as well). I found out that you cannot have spaces in your password. While it works fine in webmail, Apple mail can't handle it. 

February 4, 2014, 08:21
User photo
Rebecca Tilley

Sigh.  I WISH I had spaces in my password so I knew this was an easy fix.  But I don't :(

February 4, 2014, 16:50
User photo
Joel Pais
Hover Help Center

Hey Rebecca,

I have responded to your open help request. Please feel free to reply to that email if you require additional assistance.

February 4, 2014, 17:27
User photo
Brian Seitz

I have just signed up and am having some similar problems.  I am able to use Hover on my iPhone without problem but can't use it in Mail.  I keep getting "access denied" for the recipient address.  Regardless of who I try to send the email too, I get the same response.

February 17, 2014, 14:19
User photo
Brian Seitz

I have tried both the hover account and a hotmail account and something is blocking them both.  see the attached screen shot

February 17, 2014, 14:42
User photo
Joel Pais
Hover Help Center

Hey Brian,

Just sent you a quick email. Please feel free to shoot me a reply at your earliest convenience.

February 17, 2014, 15:18
User photo
John Bergin

Hi,

I've been having a lot of trouble with Hover email lately,too. I use Apple Mail. Have had nor problem for the past year or so. Have not changed any settings or upgraded any software or changed OS. Similar to Brian Seitz's comment above, I keep getting "cannot send message using the server mail.hover.hover." Also,  I am not receiving emails from a number of clients. The only way I can use Hover mail semi-reliably is through the Hover Mail web page. Occasionally when I am using this Hover web client for email, emails I am trying to send will not go through. They are blocked with a message stating a "virus has been detected in the email you are trying to send". Please help!

March 1, 2014, 10:50
User photo
John Bergin

I think I've seen this sort of thing happen before with other services. From what I recall, email servers were hacked, which caused them to be "blacklisted" by a number of third party spam services. Even though the hack was fixed, the servers continued to be blacklisted. This may be why we can email some people without problem, while emails to others are rejected; it depends on which spam detection services are being used by the address we are trying to email to. Can someone from Hover hop on here and explain what's going on? Doesn't seem to be an isolated problem.

March 1, 2014, 14:14
User photo
Joel Pais
Hover Help Center

Hey John, I see that you were able to chat with Li today. If you continue to experience any issues, please feel free to reply to that email correspondence.

March 3, 2014, 16:56
User photo
Alexander Singer

Hey Guys,

 

I am having an issue. When I try to send an e-mail from my iCloud account to my hover account the delivery fails, citing illegal host/domain as the reason. This is the only combination that will not work, as I can send e-mail successfully back and forth from my g-mail, university mail, and hover webmail accounts.

 

Any thoughts?

March 4, 2014, 19:56
User photo
Rebecca Tilley
Hi, I am once again having troubles with my Hover email on my Mac and my iPhone. They have both suddenly rejected the password (were operating fine earlier today). I just logged in to the Webmail service with the correct password which did work, but twice gave the error message "unable to process your request" for some reason (I didn't try to do anything). I tried changing my webmail password just now which said at first "Success" and then the same error message popped up... and entering the new password in Apple Mail and iPhone both had no effect, they still say it is the incorrect password. I sent a test email to my Hover email from a different email which i can now see in my Webmail inbox, so that is still working. Please advise on the password issue. This is my work email so I kinda need it operatory! P.S. I am submitting this request here as the "Submit" button on your form to submit a help request isn't working!!
March 5, 2014, 23:38
User photo
erik roemhild

I cannot sent mail from my mac and/or iphone. Mail says it connects to the hover server, but just doesn´t send it. Got no spaces in the PW just some numbers and some capsPlease help.

April 23, 2014, 06:50
User photo
Shanna Millman
Hover Help Center

Hi Erik,  You will be receiving an email shortly with some assistance.

April 23, 2014, 08:10
User photo
Wolfgang Mohr

Have the same problem. Need a mail how to configure Mail 7.2. as the system which worked yesterday without problems (and is still working on iPhone and iPad) giving information that the PW does not work. (No Spaces!!) Please assist.

April 25, 2014, 15:06
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Wolfgang, I just sent you an email. Feel free to reply there if you need further assistance.

June 23, 2014, 20:22
User photo
Thomas Robeson

I'm having similar issues with setting up my Mac Mail 7.2 and on my iphone. It does not allow me to send emails out. please help.

June 29, 2014, 21:23
User photo
Shanna Millman
Hover Help Center

Hello Thomas, you will be receiving an email shortly to help you out.

June 30, 2014, 15:25
User photo
jesse Carillo

I am using Mail 7.3 and all my connections are correct. I just can't actually seem to get the mail to send out. I have 2 hover emails, 1 works the other doesn't. I have removed the account multiple times and the mail still just sits in the outbox. Help?

July 1, 2014, 12:52
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Jesse, I sent you an email for some assistance.

July 1, 2014, 17:53
User photo
nicolas pescatore

Hi,

i'm using my Hover account with Mail 7.3, on a 10.9.4 OSX Imac

So far so good until today when it says that it's impossible for the server to contact mail.hover.com on the 143 port.

I didn't change any settings.

 

Can you help?

Regards,

N.

July 4, 2014, 10:30
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Nicolas,

I just sent you a quick email so we can work on troubleshooting the IMAP connection. Generally speaking, if you have trouble with sending or receiving from a certain port it's a good idea to test out different ports using the different options available in on our email server settings article.

July 4, 2014, 13:04
User photo
Kjartan Askjær

Hi,

I'am havin trouble sending mail through mac mail, iPhone and iPad. The error message I receive is: 

<END-OF-MESSAGE>: End-of-data rejected: user not permitted to relay

I have used hover for a long time and haven't had this problem before...

Plz help

 

August 17, 2014, 15:53
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Kjartan,

I've sent you an email to assist you with getting your email address sending successfully from the devices.  I'll look out for your reply if you need further assistance.

August 18, 2014, 16:05
User photo
Kristen Holm

Can't connect to SMTP from Apple Mail on Mavericks to send outgoing stuff.   Tried turning SSL off, then back on.  Deleted the account from Apple Mail and re-created.   Apple Mail 'connection doctor' shows could not connect to SMTP.  All works fine in Webmail.  Any suggestions?

 

September 5, 2014, 02:46
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Kristen,

I've just sent you a quick email to help you out. 

Generally speaking, I would use the following as a template to troubleshoot the outgoing server settings (SMTP):

At step 7, click on the arrows beside outgoing mail server to edit SMTP. Then click advanced, In this section authentication should be password. And the username and password, should be your email address and email password, respectively.

Once you have mail.hover.com as the server and the email and password configured then you can try out some different server ports. From the advanced section, select to use a custom port and try using 8025 with SSL disabled.

Please feel free to contact customer support if you need further assistance at help@hover.com or by phone at 1 866 731 6556 Monday to Friday 8 am to 8 pm EST. We'll be happy to assist :)

 

September 5, 2014, 08:53
User photo
Fernando de Echevarria

Hi! 

I am not able to configure my email account on Mail. It keeps asking for the password. I cannot use webmail either. Any time I try to send an email I get this alert message: Error SMTP: [554] 5.7.1 <END-OF-MESSAGE>: End-of-data rejected: user not permitted to relay

Can you please help me??

 

Thanks!

 

September 11, 2014, 15:05
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Fernando, I've just sent you an email for some assistance with getting this sorted out :)

September 12, 2014, 15:02
User photo
Catriona Froud

Hi Hover - I can see I am having the exact same problem as many Apple Mail users before me. All goes fine through the steps above until the very end, when Mail keeps asking me to enter my password and then continually rejects it. I know I am entering the right password, like others above. I am running OS X 10.8.5. Mail version 6.6. Thank you. 

September 16, 2014, 10:53
User photo
Brian Cabral
Hover Help Center

Hi Catriona, I've sent a reply to your email to assist you with getting the email properly configured in Apple mail.

September 16, 2014, 12:48
User photo
Rene Kint

Same problem here - suddenly, the hover SMTP server does not allow for server relaying anymore? I am unable to send any mail now..... (Apple Mail, on Macbook and iOS, stops working overnight). 

Please reply soon - this is my business running on Hover services...

October 1, 2014, 03:55
User photo
Marc-Olivier Berthoud

Finally it seems that the problem solved itself. Now it seems to be fine again.

I forgot to hide the email gmail address in my previous message (October 01, 2014 06:46). Could you please suppress it?

Thank you in advance.

October 1, 2014, 07:13
User photo
Shanna Millman
Hover Help Center

Hello,

We were experiencing some issue with our sending services over the past couple of hours.  The issue has since been resolved as of 7:17am EDT so you should now be able to send accordingly.

We apologize of any inconvenience this may have caused.

October 1, 2014, 08:36
User photo
Marc-Olivier Berthoud

Thank you Shanna for your explanation. 

Could you help me with my request of editing my post of October 01, 2014 06:46 and suppressing the visible email address?

October 1, 2014, 12:51
User photo
Neal Fortin

I am having a similar problem to many of the above. I can log into the Hover web mail, but my Apple mail keeps failing — asking for a password. The password works because I can log in on the web.

Were there any solution to the above problems that can be posted?

February 11, 2015, 14:07